You are currently viewing Regele Charles împlinește astăzi 75 de ani

Regele Charles împlinește astăzi 75 de ani

Regele Charles al Marii Britanii marchează marţi împlinirea vârstei de 75 de ani prin lansarea unui nou proiect dedicat reducerii sărăciei alimentare şi reducerii deşeurilor, informează Reuters, citată de Agerpres.ro.

Suveranul, care este, de peste cinci decenii, un activist vocal pe probleme de mediu şi un susţinător al economiei sustenabile, va lansa oficial ”Coronation Food Project”, o misiune care îşi propune să reducă numărul celor afectaţi de sărăcia alimentară.

Proiectul își propune să creeze centre de distribuție care să colecteze surplusul de hrană, pentru a-l oferi mai departe. În Marea Britanie, 14 milioane de oameni se confruntă cu insecuritatea alimentară.

Ziua va fi marcată de salutul ceremonial, cu armele, ce va avea loc inclusiv la Turnul Londrei, notează BBC News. Regele va găzdui, de asemenea, o recepție pentru asistentele și moașele Serviciului Național de Sănătate britanic (NHS).

Regele Charles și-a sărbătorit ziua de naștere și cu alte persoane de aceeași vârstă, care au fost invitate, luni, la o petrecere la casa lui din Highgrove, Gloucestershire.

Editor: I.F.A.