You are currently viewing Școala Gimnazială Raciu a primit o donație de 20 de computere

Școala Gimnazială Raciu a primit o donație de 20 de computere

Bucurie mare pentru elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Raciu. Asociația „Ateliere Fără Frontiere” a donat unității de învățământ 20 de calculatoare, prin programul „Dăm Click pe România!”.

Dăm Click pe România vine în sprijinul școlilor și copiilor din zone rurale sau urbane marginalizate pentru care tranziția digitală accelerată în ultimii ani de contextul crizei sanitare a scos la suprafață un adevăr pe care datele statistice îl subliniau de mult timp: lipsa de infrastructură digitală din școlii, care inevitabil duce la copii care nu dețin abilități de bază în folosirea calculatorului. Pentru a se adapta la noile cerințe ale pieței muncii, acești elevi au nevoie de dispozitive, acasă sau la școală, de pe care să învețe aplicații și platforme care astăzi sunt necesare pentru a avea o șansă egală la o viață decentă.

Calculatoarele donate fac parte din procesul de economie circulară al Ateliere Fără Frontiere, prin care asociația obține echipamentele IT uzate în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, cu scopul de a fi recondiționate de către angajații aflați în programul de inserție socio-profesională, cu scopul final de a fi donate către școlile din zone vulnerabile ale țării.

Fiecare echipament include:
-unitate centrală: Procesor DDR3, RAM 4 Gb, HDD 120 Gb;
-monitor LCD;
-tastatură și mouse;
-cabluri;
-sistem de operare Windows 10;
-garanție hardware 6 luni și acces la serviciul de suport IT/service gratuit oferit de echipa „Ateliere Fără Frontiere”.
Ne bucurăm să aducem mai multă tehnologie și oportunități în educația elevilor!
Mulțumim, Ateliere Fără Frontiere pentru această contribuție valoroasă”, transmite echipa școlii dâmbovițene.

AUTOR: F.S.