You are currently viewing A murit prof. univ. dr. Momcilo Luburici, fondator și președinte al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”

A murit prof. univ. dr. Momcilo Luburici, fondator și președinte al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”

Prof. univ. dr. Momcilo Luburici și președintele fondator al Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir” a încetat din viață. Acesta va fi înmormântat, vineri, la Cimitirul Belu din București.

Azi dimineață a trecut la cele veșnice Domnul Președinte al Universității Creștine Dimitrie Cantemir Profesor Universitar Doctor Momcilo LUBURICI. După o viață la catedra Universității de Drept la Teoria Generală a Dreptului.

În anul 1990 a fondat Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir care în 33 de ani de activitate a dat peste 80000 de absolvenți cu licență, peste 15000 de absolvenți de Maser și câteva mii de doctori în diverse profesii. Numărul cel mai mare de absolvenți a fost de specialiști în drept. Mulți absolvenți au ocupat și ocupă demnități publice în toate sectoarele juridice.

Slujba de înmormântare va avea loc vineri, ora 12 la Cimitirul Belu în București”, arată un anunț al Universității Creștine Dimitrie Cantemir.

Momcilo Luburici s-a născut în 1924, în actuala Bosnia-Herțegovina. În 1949, a migrat în Republica Populară Română. În 1990, a fondat Universitatea Dimitrie Cantemir, devenită între timp una dintre cele mai importante instituții de învățământ particulare din țară, cu filiale în mai multe orașe. În 32 de ani de existență, Universitatea a avut peste 85.000 de absolvenți cu licență și peste 15.000 de absolvenți de master.

Editor: I.F.A.