You are currently viewing Joe Biden l-a primit pe președintele chinez, Xi Jinping, la San Francisco

Joe Biden l-a primit pe președintele chinez, Xi Jinping, la San Francisco

Președintele american Joe Biden l-a primit pe liderul chinez Xi Jinping la întâlnirea la nivel înalt care are loc în California, relatează CNN.

Xi Jinping, președintele Chinei, a coborât din limuzină și i-a strâns mâna omologului american, Joe Biden. După momentul de protocol, cei doi au plecat către sala unde se va desfășura întâlnirea. Aici, au fost întâmpinați de membrii de cabinet din Administrația Biden, între ei secretarul de Stat, secretarul Trezoreriei și secretarul Comerțului, precum și consilierul pentru Securitate Națională.

“Ne cunoaștem de mult timp, întâlnirile noastre au fost întotdeauna sincere, directe și utile. Trebuie să ne asigurăm că concurența dintre țările noastre nu se transformă într-un conflict”, a spus Biden, citat de BBC.

Xi Jinping a sosit marți la San Francisco, pentru prima sa vizită în SUA după șase ani.

Marți, la sosirea în SUA, Xi Jinping a făcut cu mâna de pe treptele avionului Air China, după care a fost întâmpinat de oficiali americani, inclusiv secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, și ambasadorul SUA în China, Nicholas Burns. Ulterior, a urcat în limuzina Hongqi și a plecat spre San Francisco.

Există speculații că Joe Biden și Xi Jinping vor discuta despre cooperarea economică, Taiwan și reluarea comunicațiilor în domeniul militar. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a declarat reporterilor că Biden și Xi vor vorbi și despre conflictul Israel-Hamas din Gaza, precum și despre eforturile SUA de a sprijini Ucraina în război.

Editor: I.F.A.