You are currently viewing Biden spune că discuțiile cu preşedintele Xi au fost cele mai constructive şi mai productive discuţii pe care le-a avut

Biden spune că discuțiile cu preşedintele Xi au fost cele mai constructive şi mai productive discuţii pe care le-a avut

Summitul dintre preşedintele american Joe Biden şi omologul său chinez Xi Jinping s-a încheiat miercuri, în California, cu „progrese reale”, potrivit preşedintelui american care doreşte „să se asigure că rivalitatea nu degenerează în conflict”, relatează AFP.

Cei doi lideri, reluând legătura după o tăcere de un an, au petrecut în total patru ore împreună, între reuniune, dejun de lucru şi chiar o scurtă plimbare, suficient pentru a oferi presei o imagine de calm.

Cei doi lideri au făcut „progrese reale” în faţa „provocărilor globale”, a dat asigurări Joe Biden pe reţeaua de socializare X (fosta platformăTwitter).

Preşedintele american Joe Biden a salutat discuţiile „constructive şi productive” cu omologul său chinez Xi Jinping, anunţând în special un acord privind restabilirea comunicaţiilor militare între cele două ţări şi angajamentul Beijingului de a lupta pentru combaterea traficului cu fentanil.

Tocmai am încheiat câteva ore de convorbiri cu preşedintele Xi şi cred ca acestea au fost cele mai constructive şi mai productive discuţii pe care le-am avut”, a declarat preşedintele Biden în cadrul unei conferinţe de presă.

Editor: I.F.A.