You are currently viewing Irakul a devenit acţionar la BERD

Irakul a devenit acţionar la BERD

Irakul a devenit joi cel de-al 74-lea acționar al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în timp ce Ghana și Senegal au depus o solicitare pentru a se alătura instituției financiare internaționale, transmite Reuters.

Irakul a depus cererea inițială de a se alătura BERD în luna aprilie 2018 iar Consiliul guvernatorilor a aprobat statul de membru în luna octombrie 2020. Procesul de a deveni acționar la BERD este acum finalizat, scrie Agerpres.
Din acest moment, Irakul poate solicita să devină o economie care beneficiază de finanțarea și sprijinul BERD. Însă o astfel de solicitare va fi analizată de acționarii băncii într-un proces separat.

Atunci când va veni timpul, suntem încântați să începem să lucrăm cu Irakul, folosindu-ne expertiza pentru a-i dezvolta economia„, a declarat președintele BERD, Odile Renaud-Basso. Aceasta a precizat că Ghana și Senegal au solicitat să se alăture instituției financiare internaționale. În prezent, BERD are printre acționari 72 de state, precum și Uniunea Europeană și Banca Europeană de Investiții.

Editor: I.F.A.