You are currently viewing Bărbat din Mija, bănuit de furt calificat, arestat preventiv pentru 30 de zile

Bărbat din Mija, bănuit de furt calificat, arestat preventiv pentru 30 de zile

La data de 17 noiembrie a.c., în urma probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Moreni, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni, pe numele unui bărbat de 31 de ani, din Mija, a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Inițial, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ca urmare a cercetărilor efectuate în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Acesta este bănuit că, la data de 14 noiembrie a.c., ar fi pătruns fără drept în locuința unui bărbat de 44 de ani, din comuna I.L. Caragiale, de unde ar fi sustras un televizor, o boxă, mai multe haine și cheie unei autoutilitare.

Prejudiciul creat a fost recuperat în proporție de 90%.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

IPJ DÂMBOVIȚA