You are currently viewing Costel Alexe, reclamat de ANI la parchet pentru fals în declarații, în perioada când era ministru al Mediului

Costel Alexe, reclamat de ANI la parchet pentru fals în declarații, în perioada când era ministru al Mediului

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, vineri, că a sesizat Parchetul general cu posibil săvârșire de către președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe (PNL), a infracțiunii de fals în declarații.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către ALEXE COSTEL, fost Ministru al mediului, apelor și pădurilor a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal.

Persoana evaluată nu a declarat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, împrumutul în valoare de 107.600 Lei, reprezentând creditarea unei societăți comerciale în cadrul căreia soția acestuia deținea calitatea de asociat și funcția de administrator”, se arată în comunicaul ANI.

Costel Alexe a fost ministru al mediului, apelor și pădurilor, în perioada noiembrie 2019 – noiembrie 2020, iar în prezent este președintele Consiliului Județean Iași.

Editor: I.F.A.