You are currently viewing Idea Bank își va schimba numele în Salt Bank şi va deveni prima bancă 100% digitală din România

Idea Bank își va schimba numele în Salt Bank şi va deveni prima bancă 100% digitală din România

Banca poloneză, cumpărată de Banca Transilvania, Idea Bank, a anunțat că își va schimba numele în Salt Bank şi va deveni prima bancă 100% digitală din România, conform unui comunicat.

Salt Bank va începe activitatea în 2024. Idea Bank a fost a treia bancă achiziționată de Banca Transilvania (2021), după Bancpost (2018) și Volksbank România (2015).

La alegerea numelui Salt Bank, am căutat ceva care să rezoneză cu noi, oamenii de aici. Este un nume care vorbeşte despre ambiţiile noastre. Avem curajul de a inova azi pentru a fi mai buni mâine şi suntem hotărâți să dezvoltăm o bancă sigură şi de încredere pe termen lung”, afirmă Gabriela Nistor, Director General, Salt Bank.

Banca Transilvania a finalizat în 2021 achiziția acţiunilor deţinute de grupul polonez Getin Holding la Idea::Bank, Idea::Leasing şi Idea::Broker de Asigurare. BT a anunţat semnarea acordului de achiziţie în iunie a.c., iar recent a primit aprobările necesare finalizării tranzacţiei din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei.

Editor: I.F.A.