You are currently viewing Penitenciarul Găești și Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița, alături de elevi, la o nouă activitate preventivă

Penitenciarul Găești și Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița, alături de elevi, la o nouă activitate preventivă

Polițistii de penitenciare și jandarmii dâmbovițeni au continuat în această săptămână seria activităților cu caracter preventiv, desfășurate în unitățile școlare din județul Dâmbovița. Astăzi, fost rândul elevilor liceului „Voievodul Mircea” din municipiul Târgoviște să primească vizita oamenilor legii, ca parte a procesului continuu de educare, prevenire și creștere a gradului de siguranță.

Au fost aduse în atenția celor prezenți teme care subliniază prevenirea violenței în mediul școlar, necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, dar s-a pus accent şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice. Persoana privată de libertate, aflată în ultima parte a traseului execuțional-penal și-a spus pe scurt povestea de viața și a oferit informații cu privire la factorii favorizanţi ai consumului de droguri.

Adolescenții au fost încurajați să dialogheze în vederea soluționării problemelor cu care aceștia se confruntă, fiindu-le prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise, dar și cauzele producerii acestora. Elevii s-au dovedit a fi foarte receptivi la problemele prezentate, activitatea transformându-se într-un dialog permanent atât cu oamenii legii, cât și cu persoana privată de libertate custodiată de Penitenciarul Găești.

Scopul acestor activități este acela de a preveni comportamentele de risc la vârsta adolescenței, prin oferirea de informații care să permită creșterea nivelului de educare și conștientizare a tinerilor în vederea evitării consumului de droguri, precum şi a adoptării unui comportament civilizat, transmite Penitenciarul Găești.

AUTOR: F.S.