You are currently viewing Prof. dr. Mircea Beuran, noul președinte al Academiei de Științe Medicale

Prof. dr. Mircea Beuran, noul președinte al Academiei de Științe Medicale

Mircea Beuran este noul președinte al Academiei de Științe Medicale. Acesta a fost ales cu 90 de voturi pentru şi trei împotrivă.

Academia de Ştiinţe Medicale (ASM) a organizat vineri, 17 noiembrie, Adunarea Generală, când au fost aleşi noii membri ai Biroului Executiv. În urma votului, Mircea Beuran a fost ales în funcţia de preşedinte al ASM.

Din Biroul Executiv al ASM mai fac parte vicepreședinții:

  • Prof. dr. Ion-Victor Bruckner,
  • Prof. dr. Florian Popa,
  • Prof. dr. Virgil Păunescu,
  • secretarul general Prof. dr. Emanoil Ceauşu. Au fost aleşi cu majoritate de voturi.

Preşedintele, vicepreşedinţii şi secretarul general sunt aleşi pentru un mandat de 4 ani.

Ne-am propus să continuăm dezbaterile ştiinţifice, mesele rotunde din domeniile noastre de activitate, medical, farmaceutic, biologie sau ştiinţe agronomice, să dezvoltăm relaţiile cu colegii români din afara graniţelor, dar şi cu cercetătorii străini cu care avem parteneriate mai vechi. Ne dorim (…) să susţinem şi să promovăm studiile cu caracter medical, ştiinţific, ale specialiştilor, membri ai Academiei, cercetători, farmacişti, dar şi a colectivelor pe care le conduc”, a spus Beuran.

Astfel, potrivit lui Beuran, ASM va dezvolta cursuri de educaţie medicală pentru a face cunoscute rezultatele din domeniul inteligenţei artificiale.

Am vrea chiar de la începutul anului viitor, să organizăm cursuri de iniţiere în domeniul inteligenţei artificiale şi apoi să le dezvoltăm aplicat pe diferite specialităţi, în aşa fel încât să se înţeleagă plusurile şi minusurile acestei etape de dezvoltare, în investigarea şi aplicarea unor tehnici cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Dorim să continuăm şi să prezentăm publicului, prin serii de conferinţe şi mese rotunde, noutăţi din lumea medicală, tehnologii şi molecule noi, astfel încât, la congresul aniversar, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de activitate a Academiei de Ştiinţe Medicale, să putem prezenta rezultatele”, a adăugat Beuran.

Editor: I.F.A.