You are currently viewing Unitățile școlare dâmbovițene transmit mesaje pentru pace, în cadrul Global Education Week

Unitățile școlare dâmbovițene transmit mesaje pentru pace, în cadrul Global Education Week

În cadrul Săptămânii globale a educației, unitățile de învățământ dâmbovițene s-au poziționat ferm împotriva oricărei forme de agresiune. Cadrele didactice și elevii au decis astfel să se alăture proiectului derulat la nivel național și internațional. Global Education Week este o inițiativă de sensibilizare la nivel mondial, privind pacea în lume.

„SUB SEMNUL PĂCII, manifestăm prin artă, armonie și binefacere!” au transmis cei implicați, care au organizat toată săptămâna o serie de evenimente sub sloganul „Pace pentru planetă. O planetă a păcii”.

Activitățile au culminat, astăzi, cu ateliere creative, momente artistice, expoziții, activități sportive, eliberarea de baloane și porumbei.

Impresionați de dramele generate de război (ca urmare și a vizionării filmului documentar „Obon”), elevii clasei a XII-a din cadrul Liceului Voievodul Mircea, Târgoviște, coordonați de prof. Oprea Elena-Diana, au formulat mesaje pentru pace.

Preșcolarii în colaborare cu elevii clasei a III-a de la Școala Gimnaziala Specială Târgoviște au desfășurat activități de creație prilejuite de Global Education Week, coordonati de prof Sav Ramona Maria, prof. Andreea Nicolae și prof Dorel Dragan.

Elevii clasei pregătitoare D step by step de la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Târgoviște, jud. Dâmbovița, au desfășurat activitatea cu tema „Împreună pentru pace!”. Micuții școlărei au vizionatun un filmuleț tematic, și-au pictat mânuțele și s-au jucat „De-a pacea”. Prin această activitate, aceștia au conștientizat importanța păcii în lume, au înțeles ce înseamnă prietenia, acceptarea și prețuirea.

Și Școala Gimnazială “Matei Basarab” din Târgoviște a organizat o serie de activități ce au avut ca scop promovarea păcii. Copiii au creat participat la acțiuni menite să-i ajute să conștientizeze rolul pe care îl au în menținerea păcii, înțelegând cauzele și efectele lipsei acesteia și identificând oportunități de a face pacea un fenomen durabil, pentru o lume mai bună.

La Școala Gimnazială Bilciurești din județul Dâmbovița a avut loc activitatea „VREM O PLANETĂ CURATĂ ȘI O LUME CIVILIZATĂ”. Obiectivele și competențele dobândite au urmărit achiziția de cunoștințe despre: poluare, efectele poluării asupra planetei și asupra fiecărui individ, formarea deprinderilor de colectare selectivă a deșeurilor în vederea reciclării.

May be a graphic of map and text

AUTOR: F.S.