În cadrul Săptămânii globale a educației, unitățile de învățământ dâmbovițene s-au poziționat ferm împotriva oricărei forme de agresiune. Cadrele didactice și elevii au decis astfel să se alăture proiectului derulat la nivel național și internațional. Global Education Week este o inițiativă de sensibilizare la nivel mondial, privind pacea în lume.
„SUB SEMNUL PĂCII, manifestăm prin artă, armonie și binefacere!” au transmis cei implicați, care au organizat toată săptămâna o serie de evenimente sub sloganul „Pace pentru planetă. O planetă a păcii”.
Activitățile au culminat, astăzi, cu ateliere creative, momente artistice, expoziții, activități sportive, eliberarea de baloane și porumbei.
Impresionați de dramele generate de război (ca urmare și a vizionării filmului documentar „Obon”), elevii clasei a XII-a din cadrul Liceului Voievodul Mircea, Târgoviște, coordonați de prof. Oprea Elena-Diana, au formulat mesaje pentru pace.
Preșcolarii în colaborare cu elevii clasei a III-a de la Școala Gimnaziala Specială Târgoviște au desfășurat activități de creație prilejuite de Global Education Week, coordonati de prof Sav Ramona Maria, prof. Andreea Nicolae și prof Dorel Dragan.
Elevii clasei pregătitoare D step by step de la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Târgoviște, jud. Dâmbovița, au desfășurat activitatea cu tema „Împreună pentru pace!”. Micuții școlărei au vizionatun un filmuleț tematic, și-au pictat mânuțele și s-au jucat „De-a pacea”. Prin această activitate, aceștia au conștientizat importanța păcii în lume, au înțeles ce înseamnă prietenia, acceptarea și prețuirea.
Și Școala Gimnazială “Matei Basarab” din Târgoviște a organizat o serie de activități ce au avut ca scop promovarea păcii. Copiii au creat participat la acțiuni menite să-i ajute să conștientizeze rolul pe care îl au în menținerea păcii, înțelegând cauzele și efectele lipsei acesteia și identificând oportunități de a face pacea un fenomen durabil, pentru o lume mai bună.
La Școala Gimnazială Bilciurești din județul Dâmbovița a avut loc activitatea „VREM O PLANETĂ CURATĂ ȘI O LUME CIVILIZATĂ”. Obiectivele și competențele dobândite au urmărit achiziția de cunoștințe despre: poluare, efectele poluării asupra planetei și asupra fiecărui individ, formarea deprinderilor de colectare selectivă a deșeurilor în vederea reciclării.
AUTOR: F.S.