You are currently viewing Dan Barna deschide lista USR la europarlamentare

Dan Barna deschide lista USR la europarlamentare

Vicepreşedintele USR, Claudiu Năsui, a anunţat că Dan Barna va deschide lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare ale formaţiunii, după ce de pe această poziţie a fost retrasă Elena Lasconi.

În secunda aceasta, lista este deschisă de Dan Barna. Este ultima decizie pe care o avem în partid. Aşa cum arată lucrurile acum, rămâne Dan Barna”, a declarat Claudiu Năsui, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, citat de News.ro.

Orice om are dreptul să îşi ia revanşa. La europarlamentare nu votezi un singur om, votezi o listă cu nişte oameni eligibili, Culmea sistemului este că majoritatea oamenilor sunt deja aleşi. Domnul Dan Barna intră în Parlamentul European cam orice s-ar întâmpa, pentru că USR nu o să ia sub 5 la sută, o să ia peste. Întrebarea e cine intră la limită, acolo, pe locurile de mai sus, în funcţie de ce estimează fiecare. Cam 3,1 la sută înseamnă un mandat şi asta depinde de mai mulţi factori. Eu zic că sunt foarte mulţi oameni foarte buni pe lista noastră, Cristina Prună care a câştigat locul 1 în alegerile interne ale USR pentru europarlamentare care cred eu că e o persoană care aduce foarte multe voturi USR şi care e o adevărată locomotivă”, a declarat Claudiu Năsui întrebat dacă este o alegere corectă având în vedere că Barna a pierdut în fața Vioricăi Dăncilă.

Întrebat, de asemenea, dacă este de acord cu scoaterea Elenei Lasconi de pe lista USR, Năsui nu a dorit să comenteze.

Nu aş vrea să comentez asta, vă daţi seama că pentru niciun partid nu e un moment plăcut să ai o persoană în care să investeşti ca locomotivă şi pe care apoi să nu o mai ai acolo. Dar USR a trecut prin multe crize, va trece cu bine şi peste aceasta”, a mai spus Năsui.

Editor: I.F.A.