You are currently viewing PSD Dâmbovița: Pensionarii trebuie să știe că USR este singurul partid care a votat impotriva noii Legi a pensiilor

PSD Dâmbovița: Pensionarii trebuie să știe că USR este singurul partid care a votat impotriva noii Legi a pensiilor

Adoptarea cu o largă majoritate a noii Legi a pensiilor reprezintă implinirea unuia dintre cele mai importante obiective politice ale Partidului Social Democrat, respectiv reformarea sistemului public de pensii, prin care sunt inlaturate inechitatile dintre pensionarii care au contribuit si au muncit la fel si care asigura cresterea continua si sustenabila a veniturilor pensionarilor, transmite PSD Dâmbovița, într-un comunicat de presă. Social-democrații dâmbovițeni subliniază că această reformă este importantă nu doar pentru pensionari, ci și pentru salariați, întrucât noua lege stimulează continuarea studiilor la nivel universitar, recompensează munca și stagiile lungi de cotizare și stimulează natalitatea.

În același timp, organizația dâmbovițeană subliniază faptul că singurul partid care a votat împotriva acestei legi este USR.

Adoptarea legii cu o largă majoritate parlamentară și validarea actului normativ de către experții Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale garantează atât sustenabilitatea pe termen lung a noului sistem de pensii, cât și stabilitatea politică privind aplicarea reformei, care anterior a fost blocată de guvernarea de dreapta din perioada 2020-2021.

Totodată, prin adoptarea noii legi a pensiilor în termenul convenit între Guvernul României și Comisia Europeană, PSD a realizat angajamentul sau fata de pensionari de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile, care ar fi putut determina inghetarea punctului de pensie pana in 2070.

Reamintim că acest plafon nedrept pentru pensionari a fost introdus în PNRR cu mult cinism de USR, care continuă să se opună reformării sistemului de pensii și creșterii sustenabile a veniturilor pensionarilor. Pensionarii trebuie sa stie ca USR este singurul partid care a votat impotriva noii Legi a pensiilor.

Din anul 2017, când PSD a deschis dezbaterea privind necesitatea reformării sistemului de pensii și până la intrarea noii legi în vigoare de la 1 ianuarie 2024, valoarea punctului de pensie a crescut de peste două ori, de la 917 lei la 2.031 lei. Cea mai mare parte a acestei creșteri s-a realizat cu PSD la guvernare. Singura perioada in care pensiile au fost inghetate a fost in 2021, in timpul guvernarii PNL-USR”, transmite PSD Dâmbovița, într-un comunicat de presă.

AUTOR: F.S.