You are currently viewing „Sfârșit de partidă”, vineri, la Teatrul Tony Bulandra

„Sfârșit de partidă”, vineri, la Teatrul Tony Bulandra

Vineri, pe 24 noiembrie, Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște va găzdui un nou spectacol excepțional. Este vorba despre  „Sfârșit de partidă”, o poveste în regia lui Mihai Măniuțiu despre o farsă tragică, care rezonează cu lumea fragilă, vulnerabilă și instabilă în care trăim astăzi.

Sfârșit de partidă este, alături de Așteptându-l pe Godot și O, ce zile frumoase, una din marile piese emblematice ale dramaturgului irlandez Samuel Beckett (Premiul Nobel pentru literatură 1969).

Piesa aduce în fața ochilor noștri un univers post-apocaliptic, în care personajele joacă ultima carte a supraviețuirii. Orbul Hamm și servitorul său Clov, precum și bătrânii Nell și Nag sunt rămășițele unei umanități pe cale de dispariție. Dramatismul piesei vine din încercarea personajelor de a surmonta, adesea cu ironie și sarcasm, condiția mizeră în care se zbat.

Spectacolul se bucură de participarea extraordinară a actorilor Răzvan Vasilescu și Marius Bodochi, care evoluează alături de colegii lor Corneliu Jipa și Maria Nicola, în decorul reputatului scenograf Adrian Damian.

Recomandat publicului spectator de peste 14 ani

AUTOR: F.S.