You are currently viewing Dâmbovița: BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU ABSOLVENȚI – 2023

Dâmbovița: BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU ABSOLVENȚI – 2023

COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 27 octombrie 2023, AJOFM Dâmboviţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa a organizat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți.

Acţiunea s-a desfăşurat în Târgovişte, având ca locaţie Clubul Studenţilor.

Au participat angajatorii cu potenţial de ofertă a locurilor de muncă vacante, persoanele în căutare de loc de muncă dar şi alţi actori relevanţi de pe piaţa muncii judeţene şi regionale, cu care AJOFM Dâmboviţa colaborează în mod constant.

La acest eveniment au fost prezenți membrii Consiliului Consultativ al AJOFM Dâmbovița, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, reprezentanţi ai Universităţii Valahia din Târgovişte, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean împreună cu elevi din licee şi şcoli profesionale, persoane aflate în detenție care mai au o perioadă scurtă până la liberare din cadrul Penitenciarelor Găeşti şi I.L. Caragiale.

De asemenea au participat și reprezentanţi ai DGASPC Dâmbovița, care au însoţit tinerii instituţionalizaţi aflaţi în căutarea unui loc de muncă, reprezentanţi ai Centrului Militar Judeţean Dâmboviţa (care au prezentat oferta de şcolarizare în unităţile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale), Centrul Antidrog Dâmbovița precum și reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

În cadrul Bursei au fost organizate standuri speciale pentru : Economia socială,  Formarea profesională (unde s-a oferit consultanţa de specialitate celor interesaţi),  respectiv EURES (medierea locurilor de muncă vacante în Spaţiul European) și au fost puse la dispoziția participanților materiale informative și pliante în vederea promovării serviciilor gratuite oferite de AJOFM Dâmbovița.

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți au fost prezenți 47 de agenți economici, care au pus la dispoziţia celor interesaţi 478 de locuri de muncă vacante.

La o lună de la desfăşurarea Bursei, înregistrăm 323 de încadrări în muncă, din care cele mai multe au fost în următoarele ocupații: funcționar administrativ, operator prelucrare mase plastice, ospătar, lăcătuș mecanic, manipulant mărfuri, șofer, vânzător, mașinist pod rulant, zidar, bucatar, operator comandă numerică, strungar, ospătar, confecționer articole textile, brutar, ajutor ospătar, muncitor necalificat, economist, inginer mecanic, lucrător comercial, montator subansamble, inginer electrotehnist, inginer producție și consilier vânzări.

AJOFM Dâmbovița prin activitatea desfășurată în conformitate cu Legea 76/2002 cu modificările și completările ulterioare, este principalul mediator între cererea și oferta de muncă și singurul furnizor de servicii de ocupare personalizate şi gratuite pentru clienții săi, șomeri/persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatori.

                 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița