You are currently viewing Concertul de colinde tradiționale, cu intrare liberă, marți, la Cinema Independența

Concertul de colinde tradiționale, cu intrare liberă, marți, la Cinema Independența

Comunitatea Liderilor și Antreprenorilor Români Ortodocși – CLARO și Organizația Tinerilor din Târgoviște organizează, pe 5 Decembrie, începând cu ora 19:00, Concertul de colinde tradiționale ,,Îmbucură-te, om bun!”, care va avea loc la Cinema Independența (Str. Libertății, nr. 2-2C) din Târgoviște. Concertul va fi susținut de colindători din Organizația Tinerilor din București.

„Aceștia, îmbrăcați în straie de sărbătoare, ne aduc obiceiul tradițional de colindat, așa cum era el odinioară: cu ceată de colindători formată din feciori și fete, condusă de un vornic, purtând cu ei Icoana Nașterii Domnului și steagul de colindă, colindând, chiuind, închinând, și urând de bine și sănătate gazdelor.
Colindătorii ne vor pune la suflet colinde dintre cele mai vechi și frumoase, găsite în lada de zestre a țăranului român și salvate din negura uitării! Repertoriul este ales pe sprânceană, din fondul arhaic de colinde ale poporului nostru, conținând: zîcală de drum, colinde de poartă sau intrare, Colinda ai Mare, colinde de Gazdă, colinde profesionale, colinde cu diferite tematici (Bogatul și săracul, A postitorilor etc.), colinde de pețit (căci colindatul era un prilej de întâlnire și cunoaștere a tinerilor), colinde de pricină (care pricinuiesc amuzamentul celor care colindă și al celor colindați), mulțumita pentru darurile primite și colindă de ieșire (…) Vă invităm să fim împreună gazde pentru colindătorii noștri, să ne deschidem mintea și sufletele, pentru a le primi colinda și prin aceasta pe Dumnezeu!
Prin acest eveniment, Comunitatea Liderilor și Antreprenorilor Români Ortodocși – CLARO si Organizația Tinerilor din Târgoviște, susține și promovează valorile emblematice românești, printre care și obiceiurile și tradițiile poporului nostru. Dintre acestea, cel mai la sufletul românilor este obiceiul de colindat. Să ne bucurăm deci împreună!
Intrarea este gratuită!”, transmit organizatorii.

AUTOR: F.S