You are currently viewing Marcel Ciolacu: Românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru SUA din 2025

Marcel Ciolacu: Românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru SUA din 2025

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, în contextul vizitei pe care o face în SUA, că renunţarea la vize şi programul Visa Waiver vor deveni realitate din 2025.

Sunt ferm convins că, cu ajutorul dumneavoastră, proiectul de suflet al nostru, al tuturor românilor, dar în acest moment şi proiectul de suflet al doamnei ambasador a Statelor Unite în România, renunţarea la vizele şi programul Visa Waiver, va deveni realitate din anul 2025. Nu vom putea depăşi această provocare fără ajutorul dumneavoastră şi fără implicarea dumneavoastră personală„, a declarat premierul în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o aseară cu românii din SUA.

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, prezentă la recepţia de la Washington D.C., a afirmat că în ceea ce priveşte includerea României în programul Visa Waiver, există progrese, scrie Agerpres.

Ea a adăugat că parteneriatul strategic „nu a fost niciodată mai important decât în prezent, în contextul ameninţărilor cu care ne confruntăm în Europa, din cauza unei Rusii agresive şi a atacului său asupra Ucrainei”.

România a fost un partener puternic şi a făcut multe eforturi pentru a susţine Ucraina, în special în ceea ce priveşte transportul de cereale, primirea de refugiaţi şi în domeniul asistenţei militare„, a arătat diplomatul. Ea a vorbit şi de achiziţiile militare pe care ţara noastră le-a făcut din Statele Unite ale Americii.

Noi, partea americană, facem tot ce putem pentru a consolida postura de descurajare şi apărare a României pe Flancul estic al Alianţei. Eu şi ministrul Apărării am avut plăcerea de a vedea unele dintre noile capabilităţi pe care România le-a ales„, a afirmat Kavalec.

Editor: I.F.A.