You are currently viewing Peste 130 de intervenții ale pompierilor dâmbovițeni, în minivacanța de 1 Decembrie

Peste 130 de intervenții ale pompierilor dâmbovițeni, în minivacanța de 1 Decembrie

Efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al Județului Dâmbovița au fost la datorie în minivacanța prilejuită de Ziua națională a României, pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență. În această perioadă, peste 130 de pompieri au fost la datorie, zilnic, pregătiți să acționeze pentru protecția și siguranța persoanelor prin asigurarea intervenției operative, anunță ISU Dâmbovița.

Echipajele de intervenţie au acționat la 134 de evenimente, dintre care cele mai multe, 113, cazuri medicale. La acestea s-au adăugat 2 incendii, 4 intervenții la accidente rutiere și alte 15 la alte situaţii de urgenţă (acțiuni pentru asistența persoanelor aflate în dificultate, deblocări de ușă, salvări animale, asigurare zonă…).

„Instalațiile electrice utilizate necorespunzător și coșurile de fum necurățate au reprezentat principalele cauze ale incendiilor produse în această perioadă. Pentru a preveni producerea unor eventuale incendii care vă pot pune viața în pericol, vă recomandăm să manifestați prudență maximă la utilizarea sobelor sau a echipamentelor folosite pentru încălzirea locuinței. Stingeți întotdeauna focul în sobă înainte de culcare și nu folosiți mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme și altele) cu defecțiuni sau improvizații. Orice mică improvizație poate conduce la evenimente cu pagube sau chiar cu pierderi de vieți”, atrage atenția ISU Dâmbovița.

AUTOR: F.S.