You are currently viewing Preşedintele iranian merge joi în Rusia pentru o întrevedere cu Vladimir Putin

Preşedintele iranian merge joi în Rusia pentru o întrevedere cu Vladimir Putin

Preşedintele iranian Ebrahim Raissi este aşteptat joi în Rusia pentru o întrevedere cu liderul rus Vladimir Putin, a anunţat marţi Kremlinul, în condiţiile în care cele două state aflate sub incidenţa sancţiunilor occidentale îşi întăresc legăturile economice şi militare, informează AFP.

Vor avea loc discuţii ruso-iraniene pe 7 decembrie„, a declarat pentru jurnalişti purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat cu privire la data vizitei lui Raissi.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat în Iran în iulie 2022, în timp ce şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a fost primit la Teheran în octombrie anul acesta pentru discuţii cu lideri din regiune.

Occidentul acuză Iranul că participă la efortul de război rus împotriva Ucrainei, furnizându-i Moscovei în cantităţi marţi drone explozive şi alte armamente.

Agenţia de presă oficială iraniană Irna a precizat că Raissi se va deplasa în Rusia la invitaţia lui Putin, în fruntea unei „delegaţii politico-economice de rang înalt”.

Chestiuni bilaterale, inclusiv interacţiunile economice, precum şi discuţii asupra problemelor regionale şi internaţionale, în special asupra situaţiei din Gaza, vor ocupa un loc central în agenda acestei deplasări de o zi”, a adăugat agenţia de presă iraniană.

Editor: I.F.A.