You are currently viewing Creștere a cazurilor de Covid, în ultima săptămână

Creștere a cazurilor de Covid, în ultima săptămână

Într-o perioadă de vârf a infecțiilor respiratorii, crește și numărul cazurilor de COVID, în România. În intervalul 25 – 31 decembrie 2023 au fost înregistrate 2.115 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu aproximativ 200 mai multe decât în săptămâna precedentă. 645 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 77 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 256. De asemenea, la ATI, sunt internate 27 persoane. Din totalul pacienților internați în prezent, 25 sunt minori, 24 fiind internați în secții și 1 în ATI.

Potrivit situației prezentate de Minsiterul Sănătății, 5 persoane sunt internate în județul Dâmbovița, în urma infectării cu COVID, printre acestea numărându-se și un minor.

AUTOR: F.S.