You are currently viewing Continuă acțiunile polițiștilor dâmbovițeni pentru creșterea siguranței traficului rutier!

Continuă acțiunile polițiștilor dâmbovițeni pentru creșterea siguranței traficului rutier!

La data de 3 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat 5 acțiuni în sistem integrat, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, combaterea infracționalității și asigurarea unui climat de ordine publică.

Polițiștii au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, fiind organizate 12 filtre pe raza întregului județ.

În cadrul misiunilor desfășurate, au fost legitimate 317 persoane, controlate 187 de autovehicule și testați 100 de șoferi pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.745 de lei, dintre care 64 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, iar 24 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 9 permise de conducere (6 pentru depășirea regimului legal de viteză) și au retras 2 certificate de înmatriculare.

IPJ DÂMBOVIȚA