You are currently viewing Mașină încărcată cu 7.300 pachete de țigări, descoperită la Straja

Mașină încărcată cu 7.300 pachete de țigări, descoperită la Straja

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit şi ridicat în vederea confiscării, dintr-un autoturism abandonat în lunca râului Suceava, după ce a fost urmărit de colegii noștri, 7.300 pachete de ţigări de provenienţă duty free, în valoare de peste 85.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.
Vineri, 05 ianuarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 18.00, în extravilanul localității Straja, polițiștii au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Volkswagen Passat, pe care erau aplicate plăcuțe de înmatriculare de România. Întrucât conducătorul auto nu a oprit, aceștia au pornit în urmărirea lui, iar după aproximativ 800 de metri autoturismul a fost descoperit abandonat în lunca râului Suceava.
Au fost dispuse măsuri de monitorizare a zonei în vederea reținerii șoferului. În autoturism au fost observate mai multe baxuri care conțineau țigări.
Mașina, pe care erau aplicate plăcuțe de înmatriculare false, a fost condusă la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor descoperite în interior, a rezultat cantitatea de 7.300 pachete de ţigări, provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 85.410 lei.
Autoturimul, în valoare de 15.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Editor: I.F.A.