You are currently viewing Poliţiştii au retras 269 de certificate de înmatriculare şi au reţinut 645 permise de conducere, în ultimele 24 de ore

Poliţiştii au retras 269 de certificate de înmatriculare şi au reţinut 645 permise de conducere, în ultimele 24 de ore

Structurile MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.309 evenimente, dintre care 2.584 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.725 situaţii de urgenţă, anunță Agerpres.

Menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă au reprezentat principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne din ultimele 24 de ore”, precizează MAI, într-un comunicat transmis sâmbătă, relatează Agerpres.

Astfel, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 150 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 156 de fapte penale, iar pentru 39 de persoane s-au dispus măsuri preventive.

Totodată, au fost depistate 26 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Peste 19% din cele 810 posibile infracţiuni semnalate la nivelul structurilor de poliţie au fost sesizări din oficiu.

Potrivit MAI, poliţiştii rutieri au avut în atenţie identificarea conducătorilor auto care pot pune în pericol siguranţa traficului. Astfel, poliţiştii au retras 269 de certificate de înmatriculare şi au reţinut 645 permise de conducere, dintre care 50 pentru consum de alcool şi 12 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.145 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 54 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 7 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 133 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 289.000 lei, arată sursa citată.

Dintre misiunile pompierilor, 1.448 au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 88 pentru stingerea de incendii şi 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor a fost salvată o persoană.

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au efectuat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, au intrat în ţară 25.859 de mijloace de transport şi 104.074 de persoane, dintre care 9.011 cetăţeni ucraineni.

Editor: I.F.A.