You are currently viewing Situație inedită pentru un salvamontist – ”Mă duc cu forța la animale și nu pot sa sun eu la 112”

Situație inedită pentru un salvamontist – ”Mă duc cu forța la animale și nu pot sa sun eu la 112”

Situație inedită pentru un salvamontist, care a primit zilele trecute un mesaj, din partea unui cetățean care solicita ajutor, fără însă a da suficiente detalii, printr-un mesaj care lăsa loc de multe interpretări. Din fericire, în urma cooperării cu oamenii legii, totul s-a sfârșit cu bine.

„Miercuri 3 ianuarie 2024, ora 20:11, un salvamontist, în afara orelor de program, pe telefonul personal, primește pe Watsapp un mesaj de la număr pe care nu îl avea în agenda telefonică.
” Bună seara, nu pot sa vorbesc la telefon, vă rog să mă ajutați !”
” Buna seara, cine sunteți și ce problemă aveți ?
” Sunt într-un gip cu numere de Dâmbovița și mă duc cu forța la animale și nu pot sa sun eu la 112 sa explic situația mă doare și operația că am fost operat de peritonita ”
Șirul mesajelor a continuat, salvamontistul a cerut și a primit relații privind numele, vârsta, localitatea de domiciliu, din ce localitatea fost luat cu mașina, unde vor să îl ducă, dar faptul că afirma că nu are rude sau prieteni la care să ceară sprijinul și, mai ales, că spunea că, a format numărul la întâmplare !!! iar întreruperea totală a convorbirii, după întrebarea ”care este culoarea șî numărul mașinii”, lăsa o mare umbră de incertitudine și că totul putea fi o glumă.
Căutând pe internet, a descoperit cele doua localități, cea de domiciliu și cea din care spunea că a fost urcat în mașină, ambele într-un județ din partea de S-V a țării, iar destinația fiind un oraș din zona de Sud Muntenia și a decis că este mai bine să trateze cazul în cel mai serios mod anunțând situația prin Sistemul Național de Urgență 112.
Au urmat discuțiile necesare cu operatoarea de la serviciul 112, apoi cu cei de la poliția din județul de unde a plecat și cu cea din județul unde trebuia să ajungă, fiecare dintre cei care ascultau povestea situând-o la limita dintre o posibilă stare de urgență sau o glumă.
Cert este că fiecare dintre cei implicați si-au făcut datoria și, la ora 21:16, un nou mesaj primit de salvamontist, de această dată de la Poliție, anunța că ”mașina a fost oprită într-un oraș de pe traseu și că acum, totul este bine”
Nu am folosit în text numele județelor sau localităților întrucât nu știm care sunt procedurile ulterioare ale Poliției în astfel de situații și nu dorim să le afectăm în vreun fel”, transmite Dispeceratul Național Salvamont.

AUTOR: F.S,