You are currently viewing SUA reține la sol 171 avioane Boeing pentru verificări de siguranță, după explozia panoului de cabină

SUA reține la sol 171 avioane Boeing pentru verificări de siguranță, după explozia panoului de cabină

Autoritatea americană de reglementare a transportului aerian (FAA) a ordonat reținerea temporară la sol a 171 de avioane Boeing 737 MAX 9, în urma exploziei unui panou de cabină, care a forțat vineri seara târziu un avion nou-nouț operat de Alaska Airlines să aterizeze de urgență, informează Reuters.
O bucată de fuzelaj s-a desprins pe partea stângă a avionului operat de Alaska Airlines ALK.N în timpul zborului după decolare din Portland, Oregon, spre Ontario, California, forțând piloții să se întoarcă și să aterizeze în siguranță cu toți cei 171 de pasageri și șase membri ai echipajul la bord. Avionul era în serviciu de doar opt săptămâni.

Decizia FAA vine după ce toate avioanele din familia MAX au fost reținute la sol în urmă cu aproape cinci ani, în timp ce încearcă să-și revină din crize consecutive legate de siguranță și pandemie.

FAA solicită inspecții imediate ale anumitor avioane Boeing 737 MAX 9 înainte de a se putea întoarce la zbor”, a declarat sâmbătă șeful Administrației Federale a Aviației, Mike Whitaker.

Siguranța va continua să ne conducă luarea deciziilor, în timp ce asistăm investigația NTSB asupra zborului Alaska Airlines 1282”, a adăugat el, referindu-se la Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor.

Boeing BA.N a declarat că susține decizia care cere inspecții imediate ale avioanelor 737-9 „cu aceeași configurație ca și avionul afectat”. Directiva acoperă 171 de avioane.

Editor: I.F.A.