You are currently viewing Proiectul realizării centurii orașelor Pucioasa și Fieni a intrat în linie dreaptă

Proiectul realizării centurii orașelor Pucioasa și Fieni a intrat în linie dreaptă

Vești importante, pentru dâmbovițeani, la început de an. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, anunță că, astăzi, a fost finalizat studiul de fezabilitate al centurii ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni. Potrivit șefului administrației județene, a fost găsită cea mai bună soluție pentru fluidizarea circulației pe Valea Ialomiței și scoaterea traficului greu din cele două orașe dâmbovițene.

Centura Pucioasa-Fieni va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării economice a întregii zone, urmând a oferi condiții de transport moderne potențialilor investitori din diverse domenii.
Așadar, în urma studiului de fezabilitate, soluția optimă, atât din punctul de vedere al costurilor, cât și al cerințelor tehnice, este un drum cu o lungime de 14,66 km, iar valoarea estimată a întregului proiect se ridică la 143.000.000 de euro.
▫️ Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape întreaga sa lungime, cu excepția porțiunii dintre KM7 și KM11, care ocolește comuna #Moțăieni. Punctul de reintrare în DN71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni.
▫️ La capetele traseului, sunt prevăzute noduri rutiere pentru a se asigura toate relațiile de deplasare, însă avem și două noduri intermediare: unul care va permite legătura cu DC136A, în Pucioasa, și un altul care face legătura cu DN71, la intrarea în Fieni.
Platforma drumului are o lățime totală de 21,50 m și este compusă din:
▫️ bandă mediană cu o lățime de 3,00 m (2×1,50 m);
▫️ parte carosabilă, lățime 7,00 m (2 benzi pe sens de 3,50 m fiecare);
▫️ benzi de încadrare 1,50 m (2×0,75.);
▫️ acostamente 3,00 m (2×1,50m);
▫️ parapet metalic de protecție 2,00 m (2×1,00 m);
▫️ 17 pasaje, poduri și punți pietonale”, precizează Corneliu Ștefan.

AUTOR: F.S.