You are currently viewing DÂMBOVIȚA: Mai multe filtre au fost organizate pe drumurile publice, pentru siguranța rutieră! 

DÂMBOVIȚA: Mai multe filtre au fost organizate pe drumurile publice, pentru siguranța rutieră! 

La data de 8 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat 7 acțiuni în sistem integrat, continuând misiunile pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, prevenirea faptelor antisociale și asigurarea unui climat de ordine publică.

Polițiștii au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate pentru a asigura fluența traficului rutier, precum și în zonele de interes, fiind organizate 14  filtre pe raza întregului județ.

În cadrul misiunilor desfășurate, au fost legitimate peste 300 de persoane, controlate  peste 230 de autovehicule și testați 74 de șoferi pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 115 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 47.000 de lei, dintre care 86 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, iar 27 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 5 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.