You are currently viewing Numărul pacienților afectați de gripă și de viroze respiratorii este într-o continuă creștere!

Numărul pacienților afectați de gripă și de viroze respiratorii este într-o continuă creștere!

Gripa bagă din ce în ce mai mulți români în spitale! În plin sezon al răcelii și gripei, un număr mare de persoane sunt nevoită să se interneze în spitale, având nevoie de asistență medicală și tratament specializat. Numărul pacienților este într-o continuă creștere. „Reamintim că acest virus poate ucide”, este avertismentul fără echivoc al cadrelor medicale. Printre oamenii internați se regăsesc și cazuri mai dificile de gestionat de către medici. De exemplu, oamenii care sunt dublu infectați. Adică, persoanele care au contactat atât virusul gripal, cât și coronavirusul.

Atenție! Există forme severe de gripă, ce pot cauza deces. Este important să nu amânați prezenţa la medicul de familie și să nu folosiți „leacuri tradiţionale”, ci doar tratament cu antibiotic la recomandarea medicului de familie.

,,Ne confruntăm cu o creştere alarmantă a numărului de pacienţi care prezintă insuficienţă respiratorie, provocată de virozele respiratorii, cea mai severă fiind gripa. Este important să nu amânăm prezenţa la medic, să nu folosim leacuri tradiţionale sau ce ne recomandă rudele sau prietenii şi să nu iniţiem tratament cu antibiotic decât la recomandarea medicului.

Este adevărat, este posibilă o dublă infectare deoarece vorbim despre boli ce se transmit pe cale respiratorie. Astfel, putem să ne infectăm atât cu virusul gripal cât și cu coronavirus.

Fără un examen de laborator nu ne putem da seama dacă este vorba sau nu despre ambele. Astfel, este necesar să ne adresăm medicilor pentru a pune un diagnostic”,  a explicat, luni, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfînta Cuvioasă Paraschiva” din Iași, Florin Roşu.