You are currently viewing Aurelian Cotinescu, PNL Dâmbovița: Mega-afacerea Chindia, un caz clasic de manipulare pentru voturi și îmbogățirea unora

Aurelian Cotinescu, PNL Dâmbovița: Mega-afacerea Chindia, un caz clasic de manipulare pentru voturi și îmbogățirea unora

Subiectul echipei de fotbal Chindia Târgoviște naște încă multe patimi, și nu doar în rândul suporterilor, ci și al politicienilor dâmbovițeni. Departe de a se fi încheiat, disputa pe marginea clubului târgoviștean, a modului în care sunt gestionate fondurile și a banilor investiți în stadionul „Eugen Popescu” devine tot mai aprigă, greu de spus dacă din cauza apropierii perioadei electorale, sau a prestației dezastruoase și a instabilității de la echipă. Cert este că secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, a declarat, în conferința de presă la care a participat, astăzi, că de fapt Chindia este o mega-afacere ce are ca scop strângerea de voturi și înavuțirea unora.

Sunt ani de zile de când executivul primăriei folosește în scop politic Chinida, promițând suporterilor, microbiștilor, investiții impresionante, dar și rezultate pentru echipa de fotbal. Nu vorbește nimic executivul despre gaura imensă din bugetul echipei sau despre lipsa performanței sportive. Am ajuns să avem o echipă în Liga a II-a cu jucători, în mare parte mercenari, președinți și antrenori aduși strict pe criterii politice. Rezultatul, previzibil: retrogradarea, încercarea de a rămâne în Liga a II-a și un stadion din ce în ce mai gol, fără suporteri. Chindia este paravanul în spatele căruia foarte mulți au făcut averi impresionante. 130 de milioane s-au cheltuit pentru o jumătate de stadion nou și pentru o echipă retrogradată. Au deturnat până și banii alocați pentru juniorii echipei Chindia (…) banii alocați lor în ședința de consiliu local nu au ajuns la plata salariilor antrenorilor, aceștia având în continuare 4 luni restante, nu au ajuns către ceilalți angajați ai clubului, nu au ajuns către scopul inițial, acela de a ajuta copiii târgoviștenilor să facă performanță fotbalistică.

În urmă cu câteva săptămâni, foarte relaxat, primarul municipiului Târgoviște ne spunea că nu poate să răspundă de clubul Chindia, că nu este președinte, uitând probabil că a girat ani de zile toată această poveste și a folosit-o strict în scop electoral. Acum, când lucrurile merg prost, se retrage, lasă vina altora”, a declarat Cotinescu.

Liberalul a transmis, în încheiere, și un îndemn către cetățeni.

„Târgoviștenii să țină ochii larg deschiși, să vadă cum aceste aplauze sunt cumpărate din banii lor, pentru cultul personalității unora sau altora. Dacă tolerăm acest lucru acum, și generațiile viitoare vor fi nevoite să tolereze tot aceste lucruri!”

AUTOR: F.S.