You are currently viewing Centrul de Transfuzie Târgoviște: Suntem surprinși de numărul mare de persoane care doresc să doneze sânge

Centrul de Transfuzie Târgoviște: Suntem surprinși de numărul mare de persoane care doresc să doneze sânge

Imagini rare, în România, unde Centrele de Transfuzie sanguină au fost luate cu asalt de voluntari, de la începutul anului. Întâmplător sau nu, asta s-a întâmplat după ce valoarea tichetelor oferite donatorilor a crescut substanțial, de la 67 la 280 de lei. Măsura a fost luată pentru a crește numărul de donatori, având în vedere că centrele de transfuzii erau mereu în criză de sânge și se pare că a „prins”, inclusiv la Târgoviște, unde personalul abia mai face față noilor donatori. În acest context, echipa Centrului de Transfuzie din Târgoviște transmite un mesaj doritorilor.

„Suntem surprinși de numărul mare de persoane care doresc să doneze sânge și acesta este un lucru bun.
Ne dorim ca motivația care stă în spatele gestului de a dona sânge să rămână dorința de a face un bine, de a ajuta un om aflat în suferință și să înțelegem că odată atinse niște limite ale capacității de stocare a sângelui, ne vom îngădui să amânăm o perioada o anumită grupa de sânge, iar în această săptămâna este vorba de grupa O pozitiv.
Îi așteptăm cu bucurie pe prietenii noștri fideli și le vom acorda o binemeritată prioritate, în funcție de componentele sanguine solicitate de spitale!”, transmit cadrele medicale.

AUTOR: F.S