You are currently viewing Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița: din acest moment, în Dâmbovița, alianța cu PSD s-a terminat!

Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița: din acest moment, în Dâmbovița, alianța cu PSD s-a terminat!

PNL Dâmbovița aruncă mânușa și anunță, prin vocea președintelui organizației județene, Virgil Guran, ruperea alianței cu PSD, la nivel local. Liberalul a criticat în termeni duri, la conferința de presă la care a participat, astăzi, la sediul partidului, modul în care social democrații, prin președintele Corneliu Ștefan, au înțeles că împartă banii primăriilor din județ, adăugând că aceștia se cred încă stăpâni de moșie, în Dâmbovița.

„Mi s-a demonstrat că unii se cred, în continuare, stăpâni de moșie în Dâmbovița. Mai întâi, cu alocarea microbuzelor electrice. Din 31 de microbuze, s-au creat niște criterii și doar 4 au ajuns la primăriile PNL-ului, cu toate că există un algoritm politic, în funcție de ponderea pe care o avem în județ. Culmea este că se discută, și aici s-a discutat cu o parte dintre primari, care sunt curtați de către PSD. Am spus c-o s-o reglăm cumva, pentru că nu este normal să existe discriminare. Mi s-a spus de către președintele Consiliului Județean Dâmbovița că a înțeles și că așa a ieșit, povești, că știu poveștile PSD-ului, că din astea ne hrănim de vreo 33-34 de ani. Ajungem la ziua de ieri, când se alocă bani, 6% din impozitul pe venit, pentru localități. Noi reprezentăm 25% din populație, deci avem primari care conduc 25% din dâmbovițeni, deci ni s-ar fi părut normal ca 25% să meargă către primăriile PNL, să poată să-și rezolve lucrurile. Stupoare, domnul președinte al CJD nu a dorit să se facă acest lucru, care era echitabil, și, în mod discreționar, a împărțit banii cum a crezut el”, a povestit liderul liberal.

Guran a subliniat că deranjantă este inechitatea, pentru că banii alocați de CJD primăriilor sunt oricum puțini, dar și faptul că prin aceste alocări se dorește aservirea anumitor primari. Iar din acest motiv, a explicat vicepreședintele senatului, consilierii județeni ai PNL nu au participat la ședința Consiliului Județean de ieri. Și tot astfel s-a decis stoparea acestei alianțe, la nivel județean.

În urma discuțiilor am ajuns la concluzia că nu putem să participăm la astfel de circ și de bătaie de joc, iar consilierii noștri, în semn de protest nu au participat. Am văzut declarații ale președintelui CJD, că nu ne interesează bunăstarea județului; ba tocmai, că ne interesează, ne interesează să se termine cu acest instrument de a folosi banii pentru a aservi anumiți primari (…) oameni buni, cei care suntem aleși, inclusiv eu, nu suntem stăpâni de sclavi, ci suntem aleși ai oamenilor!

Vă spun foarte clar că nu mai tolerăm; până acum am avut bunul simț și am încercat, prin discuții să rezolvăm lucrurile, fără să iasă la suprafață (…) din acest moment, l-am anunțat și pe Corneliu Ștefan, respect coaliția la nivel național, mă aliniez acolo, fără probleme, o să-mi continui activitatea, o să sprijin cu tot ce pot, o să-mi spun părerea, când sunt anumite derapaje, dar, la nivel de județul Dâmbovița, această alianță s-a încheiat! Nu mai există o alianță între noi și PSD. Dacă Corneliu Ștefan consideră că poate să conducă singur CJD și nu ține cont de parteneri și are impresia că este feuda lui, greșește!

AUTOR: F.S.