You are currently viewing Rishi Sunak, aflat la Kiev, a anunțat un ajutor militar consistent pentru Ucraina

Rishi Sunak, aflat la Kiev, a anunțat un ajutor militar consistent pentru Ucraina

Premierul britanic Rishi Sunak a mers vineri la Kiev, de unde a anunțat o creștere a finanțării militare pentru Ucraina.

Sunak a transmis că anul acesta, Marea Britanie își va spori sprijinul financiar cu 200 de milioane de lire sterline, până la 2,5 miliarde, iar “Ministerul [britanic al] Apărării va lucra cu parteneri internaționali pentru a crește semnificativ numărul de drone furnizate pentru apărarea Ucrainei“, se arată în comunicatul guvernului.

Aproximativ 200 de milioane de lire sterline vor fi cheltuite pentru a procura și produce mii de drone, iar potrivit Downing Street, UK va livra astfel Kievului cea mai mare cantitate de drone dintre statele care susțin Ucraina. Majoritatea dronelor urmează să fie fabricate în Marea Britanie.

Biroul lui Sunak a transmis că acesta va semna, în urma unei întâlniri cu președintele ucrainean, un acord de cooperare în materie de securitate între cele două state, care “formalizează sprijinul pe care Regatul Unit l-a acordat și va continua să îl ofere Ucrainei, inclusiv partajarea informațiilor, securitatea cibernetică, pregătirea medicală și militară și cooperarea industrială în apărareVom fi alături de Ucraina, în orele cele mai întunecate, dar și în vremurile mai bune care vor veni“, a transmis premierul britanic.

Acordul vine pe fondul cererilor lui Volodimir Zelenski de a obține mai mult sprijin pentru a lupta împotriva Rusiei.

Editor: I.F.A.