You are currently viewing Trecem de la ger, la maxime de primăvară, în județul Dâmbovița

Trecem de la ger, la maxime de primăvară, în județul Dâmbovița

Vremea continuă să alterneze, în județul Dâmbovița, între perioade geroase și zile cu maxime termice neobișnuit de ridicate, pentru această perioadă. Potrivit prognozei ANM, pentru următoarele două săptămâni, În MUNTENIA în următoarele două zile vremea se va răci și se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de 5 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -6 grade.

Apoi, pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii și astfel, vor fi posibile maxime termice de 9…10 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime de 0…2 gade. În perioada 20 – 23 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -8 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8…9 grade, iar a celor minime de -2…-1 grad.

Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, probabilitate mai mare pentru precipitații va fi în jurul datei de 20 ianuarie.

AUTOR: F.S.