You are currently viewing Liceele cu promovabilitate zero la bacalaureat nu vor mai putea înscrie elevi în clasa a IX-a, la cursurile de zi

Liceele cu promovabilitate zero la bacalaureat nu vor mai putea înscrie elevi în clasa a IX-a, la cursurile de zi

Ministrul educației, Ligia Deca, anunță că liceele cu promovabilitate zero la Bacalaureat vor putea organiza învățământ seral și cursuri profesionale.

Dacă performanța acestor licee va crește, ele vor putea înscrie şi clasa a IX-a, a precizat ministrul, insistând asupra faptului că va cere Inspectoratelor școlare o monitorizare atentă a acestor unități de învățământ.

Ele pot organiza învăţământ seral sau şcoală profesională. În plus, aceste licee au încă elevi; este vorba despre imposibilitatea lor de a mai înscrie la clasa a IX-a, pe filieră liceală clasică, dar ei au clasa a X-a, a XI-a, a XII-a şi vor putea şcolariza clasa a IX-a în anul următor dacă promovabilitatea va creşte”, a afirmat Ligia Deca, într-o conferinţă de presă susţinută, luni, la Ploieşti.

Ministrul educației mai adaugă să se așteaptă la un ”sprijin corespunzător” acordat de Inspectoratele Şcolare liceelor cu promovabilitate scăzută. Deca explică faptul că aceste licee trebuie să fie monitorizate şi să existe o evaluare a nevoilor lor de sprijin.

Editor: I.F.A.