You are currently viewing O jumătate de kilogram de substanțe interzise, descoperită într-un autoturism, într-o localitate din Maramureş

O jumătate de kilogram de substanțe interzise, descoperită într-un autoturism, într-o localitate din Maramureş

Un bărbat a fost reţinut astăzi de către procurorii DIICOT Maramureş, după ce, aseară, a fost depistat de polițiștii de frontieră ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș într-un autoturism oprit în trafic în localitatea Oncești, din județul Maramureș, având o jumătate de kg de substanțe susceptibile a fi interzise.

Ieri, 16 ianuarie a.c., în jurul orei 20.30, un echipaj din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș  a oprit pentru control în localitatea Oncești, județul Maramureș, un autoturism înmatriculat în România, care circula în regim taxi.

În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunsă sub bancheta din dreapta fața a autovehiculului, o pungă în care se afla o substanță cu efect psihoactiv, de aproximativ 500 de grame (2MMC), destinată comercializării către consumatori de pe raza judeţului Maramureş.
Pachetul în cauză a fost ridicat în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. De asemenea, pasagerul a declarat polițiștilor de frontieră că toată cantitatea de substanță îi aparține.

Substanța a fost ambalată, sigilată și transmisă către un laborator de specialitate în vederea expertizării, iar cercetările sunt continuate în cooperare cu SCCO Maramureș în baza delegărilor procurorului de caz din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș.

Ca urmare a acestei situaţii, în cursul zilei de astăzi procurorii DIICOT Maramureş au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Editor: I.F.A.