You are currently viewing Ample acțiuni informative privind consumul de droguri, pentru elevii din județul Dâmbovița

Ample acțiuni informative privind consumul de droguri, pentru elevii din județul Dâmbovița

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dambovita desfășoară o serie de activități specifice de instruire a cadrelor didactice și a elevilor din județ.

Pe de-o parte, specialiștii centrului  au avut întâlniri cu cadrele didactice pe tema „Semne și simptome în consumul de droguri”. Scopul acestor activități este de a familiariza dascălii cu modul în care drogurile produc modificări la nivel fizic, psihic, comportamental și relațional, asupra consumatorului și cum sa intervină eficient pentru minimalizarea riscurilor asociate consumului de droguri și să-l direcționeze către serviciile specializate de asistenta medicala, psihologica și sociala pe care Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmbovița le oferă consumatorilor de droguri și familiilor acestora.

De cealaltă parte CPECA Dâmbovița desfășoară la nivelul județului, campania națională „Consumul de droguri ne privește pe toți”. Prin derularea acesteia in mediul școlar se urmărește creșterea gradului de informare, în rândul elevilor din clasele a VII-a și a IX-a, în scopul conștientizării asupra riscurilor asociate consumului de droguri și a dezvoltării unor atitudini de respingere a acestui tip de comportament distructiv. În cadrul acestei campanii, specialiștii Centrului au realizat o serie de intalniri informativ – interactive cu elevi din cadrul Scolii Gimnaziale Speciale și Colegiului Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște. În perioada următoare, vor fi organizate activități similare și in alte unități școlare din județ.

AUTOR: F.S.