You are currently viewing Pfizer a dat în judecată România pentru vaccinurile COVID pe care nu le-a mai achiziționat

Pfizer a dat în judecată România pentru vaccinurile COVID pe care nu le-a mai achiziționat

România a fost dată în judecată de gigantul farmaceutic Pfizer după refuzul achiziționării a 28 de milioane de doze de vaccin anti COVID-19, conform contractului semnat în pandemie. Statul ar putea să plătească despăgubiri de cel puțin jumătate de miliard de euro, deși în depozitele statului român sunt încă pe stoc vaccinuri și echipamente aflate pe punctul de a expira, informează  antena3.ro.

Conform termenilor contractului, dacă România nu reușește să achiziționeze cantitatea convenită, trebuie să despăgubească Pfizer pentru cel puțin jumătate din doze, ceea ce înseamnă nu mai puțin de 550 de milioane de euro.

Conform ultimei raportari a Institutului National de Sanatate Publica privind vaccinarea Covid, citata de Antena 3 CNN, in luna noiembrie a anului trecut nu a fost facuta nici o vaccinare cu acest ser. Nici la celelalte vaccinuri nu a fost mare inghesuiala, la nivel national fiind folosite doar 245 de doze.

Avem o cantitate de 1,2 milioane de doze de vaccin de la Moderna care a fost livrat in contrapartida cu un avans platit in 2021 de conducerea ministerului de atunci”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii.

Editor: I.F.A.