You are currently viewing Raport Meta: Zilnic, aproximativ 100.000 de copii care folosesc Facebook şi Instagram sunt hărţuiți sexual online

Raport Meta: Zilnic, aproximativ 100.000 de copii care folosesc Facebook şi Instagram sunt hărţuiți sexual online

Meta estimează că aproximativ 100.000 de copii care folosesc Facebook şi Instagram au parte zilnic de hărţuire sexuală online, inclusiv prin „imagini ale organelor genitale ale adulţilor”, potrivit documentelor interne ale companiei făcute publice miercuri seară, relatează The Guardian, transmite News.ro.

Dosarul judiciar făcut public include mai multe acuzaţii împotriva companiei, bazate pe informaţiile primite de biroul procurorului general din New Mexico din prezentările angajaţilor Meta şi comunicările dintre angajaţi. Documentele descriu un incident din 2020, când fiica de 12 ani a unui director de la Apple a fost abordată prin IG Direct (Instagram direct Messenger), produsul de mesagerie al Instagram.

Un angajat senior Meta a descris modul în care propria fiică a fost abordată prin Instagram, ca mărturie în faţa Congresului SUA, la sfârşitul anului trecut. Eforturile sale de a rezolva problema au fost ignorate, a spus el.

Dosarul este cel mai recent dintr-un proces iniţiat de biroul procurorului general din New Mexico pe 5 decembrie, care susţine că reţelele sociale ale Meta au devenit pieţe pentru prădătorii de copii.

Raúl Torrez, procurorul general al statului, a acuzat Meta că le permite adulţilor să găsească, să trimită mesaje copiilor şi să apeleze la grooming-ul sexual (n.r. – ademenirea de către un adult a unui copil, pentru a fi supus abuzurilor sexuale).. Compania a negat afirmaţiile din proces, declarând:

Ne caracterizează greşit munca folosind citate selective şi documente special selectate”.

Meta a emis o declaraţie ca răspuns:

Vrem ca adolescenţii să aibă online experienţe sigure, adecvate vârstei şi avem peste 30 de instrumente pentru a-i sprijini pe ei şi pe părinţii lor. Am petrecut un deceniu lucrând la aceste probleme şi angajând oameni care şi-au dedicat cariera pentru a menţine tinerii în siguranţă şi a-i sprijini online.”

Procesul din New Mexico urmează unei investigaţii Guardian din aprilie, care a descoperit modul în care Meta nu reuşeşte să raporteze sau să detecteze utilizarea platformelor sale pentru traficul de copii. Ancheta a dezvăluit, de asemenea, modul în care Messenger, serviciul de mesagerie privată al Facebook, este folosit ca platformă pentru traficanţi pentru a comunica pentru a cumpăra şi a vinde copii.

Editor: I.F.A.