You are currently viewing Patru persoane arestate preventiv, în urma unor percheziţii în judeţul Tulcea la o grupare specializată în traficul de droguri de risc şi de mare risc

Patru persoane arestate preventiv, în urma unor percheziţii în judeţul Tulcea la o grupare specializată în traficul de droguri de risc şi de mare risc

Polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu ofiţeri ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, sub coordonarea  procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, au pus în aplicare mai multe mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Tulcea, într-un dosar penal privind săvârşirea unor infracțiuni de trafic de droguri de risc şi de mare risc, ambele în formă continuată.

În cursul zilei de vineri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus arestarea preventivă a patru inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiști de frontieră au pus în aplicare joi, 18.01.2024, un număr de zece mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Tulcea într-un dosar penal privind săvârşirea unor infracțiuni de trafic de droguri de risc şi de mare risc, ambele în formă continuată.

Acțiunea reprezintă o etapă a activităților de procedură penală, desfășurate de către poliţiştii de frontieră, la delegarea procurorilor DIICOT, pentru probarea activităţii infracţionale a unei grupări specializată în traficul cu substanţe interzise, din care a reieșit că inculpații, în perioada 2021 – ianuarie 2024, au deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis și rezină de canabis) către consumatori de pe raza județului Tulcea, cu sume cuprinse între 60 și 200 lei. De asemenea, cu diverse ocazii, aceștia au oferit cu titlu gratuit, țigarete cu canabis, confecționate artizanal.

Cu privire la unul dintre inculpați s-a reținut și faptul că a deținut, fără drept, în scopul comercializării, o cantitate de MDMA (ecstasy), drog de mare risc.

La aceste percheziții au fost identificate şi ridicate sume de bani în lei, euro şi lire sterline, cantități de droguri de risc şi mare risc (haşiş, canabis, ţigări artizanale conținând canabis și  ecstasy sub formă de comprimate), un pistol neletal şi o armă cu aer comprimat cu lunetă, grindere, precum și alte mijloace de probă.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de  Poliție al Județului Tulcea și  jandarmilor din Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Române.

editor: I.F.A.