You are currently viewing Centrul Militar Dâmbovița primește, până pe 22 martie, înscrieri la liceele militare

Centrul Militar Dâmbovița primește, până pe 22 martie, înscrieri la liceele militare

Centrul Militar Dâmbovița primește, până pe 22 martie, înscrieri la colegiile naționale militare.

Instituția anunță care este calendarul de înscriere pentru anul de învățământ 2024-2025 și face câteva precizări, cu privire la probele eliminatorii pe care trebuie să le treacă candidații, pentru a fi admiși.

„SELECȚIA sau evaluarea aptitudinală se concretizează în examinări specifice şi probe care pot indica dacă şi în ce măsură un candidat poate face faţă cerinţelor profesiei militare şi mediului militar.
Selecţia aptitudinală generală constă în parcurgerea următoarelor probe (obligatorii pentru toți candidații):
Probe psihologice care conțin un test de aptitudini pentru evaluarea randamentul intelectual si un chestionar de personalitate pentru evaluarea posibilităţilor de adaptare la condiţiile specifice mediului militar;

Probe fizice, care constau în:
parcurgerea într-un timp determinat a unui traseu utilitar-aplicativ, care conţine 1️⃣0️⃣ elemente pe un circuit de 9️⃣0️⃣ m lungime şi care evaluează nivelul de dezvoltare a deprinderilor tale motrice de bază (viteza, îndemânarea, rezistenţa, forţa).
Descrierea elementelor acestui traseu o găsiti în linkul următor:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=654541250123335&id=100067023983017
probă de rezistenţă pe distanţa de 2️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ m (candidații pentru ofițeri, maiștri militari, subofițeri și SGP) sau pe distanța de 1️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ m (doar candidații pentru liceele militare).
Interviu de evaluare finală.
Fiecare probă în parte are caracter eliminatoriu, candidatul fiind declarat „Admis” sau „Respins”.
Candidaţii pentru anumite arme/servicii şi specialităţi militare, vor efectua, în plus, o evaluare aptitudinală specială (medicală şi/sau psihologică), dar numai după ce au fost declaraţi „Admis” – la toate cele trei probe enumerate mai sus, apoi ”Apt” la examinarea medicală, astfel:
⭕️ cei care doresc să se alăture Forţelor Aeriene şi să facă parte din rândul personalului aeronautic, evaluarea aptitudinală specială are loc la Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială „General doctor aviator Victor Anastasiu”, din Bucureşti. Examinările durează câteva zile şi includ mai multe probe şi specialităţi medicale;
⭕️ în cazul în care opțiunea este pentru Forţele Navale, indiferent de arma şi specialitatea militară, evaluarea aptitudinală specială are loc la Centrul de Medicină Navală din Constanţa;
⭕️ candidații care doresc să devină maistru militar, subofiţer sau soldat/gradat profesionist şi aleg armele tehnice – auto, tancuri, geniu, pentru care este necesară deţinerea sau obţinerea permisului de conducere auto, vor efectua examinările psihotehnice specifice, chiar în cadrul centrelor zonale de selecţie şi orientare, prin grija laboratoarelor psihotehnice ale Ministerului Apărării Naţionale.
Dacă un candidat este declarat „Inapt” la evaluarea medicală şi/sau aptitudinală specială, nu înseamnă că nu poate urma cariera militară. Poate opta pentru o altă categorie de personal, instituţie de învăţământ militar sau post de soldat/gradat profesionist, pentru care nu este necesar acest tip de evaluare, în condiţiile în care metodologia probelor şi rezultatele obţinute la selecţia aptitudinală generală permit acest lucru.
Puteți obține mai multe informații și consiliere de specialitate stând de vorbă cu personalul recrutor din cadrul biroului Centrului Militar Dâmbovița.

AUTOR: F.S.