You are currently viewing Salvamont România: Peste 100 de persoane au fost salvate în ultimele 24 de ore

Salvamont România: Peste 100 de persoane au fost salvate în ultimele 24 de ore

Nouăzeci de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor au fost primite în ultimele 24 de ore la dispeceratele din țară, cele mai multe în judeţele Bihor şi Braşov. Au fost salvate 105 persoane, peste 40 fiind predate echipajelor medicale pentru a fi transportate la spital.

”O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară, solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 90 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, a anunţat, duminică dimineaţă, Salvamont România.

”În cazul acestor intervenţii au fost salvate 105 persoane. Dintre acestea 42 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. Au fost şi două persoane care au fost predate elicopterului SMURD pentru transport aerian la spital. S-au primit şi 48 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile”, a arătat sursa citată.
Editor: I.F.A.