You are currently viewing Aproximativ 100 de elevi au beneficiat, în ultima săptămână, de cursuri gratuite de înot, la Moreni

Aproximativ 100 de elevi au beneficiat, în ultima săptămână, de cursuri gratuite de înot, la Moreni

Încă de săptămâna trecută, preșcolarii cu vârsta mai mare de 5 ani și elevii beneficiază de cursuri de înot gratuite, la Moreni. Inițiativa îi aparține președintelui organizației municipale a PSD, Gabriel Purcaru, și a nu a fost scutită de criticile adversarilor politici. Tocmai de aceea, social-democratul a explicat, astăzi, într-o conferință de presă în ce constă exact acest proiect, pentru care a fost modificat Regulamentul de Funcționare al bazinului din orașul dâmbovițean.

„În luna decembrie, a fost o ședință de Consiliu Local, în cadrul Primăriei Moreni și, atunci, colegii mei, consilierii PSD, au venit cu propunerea de a stabili clar un program, la nivelul bazinului de înot din municipiu, prin care preșcolarii și elevii să beneficieze de cursuri de înot gratuit (…) înainte ca regulamentul să fie modificat, fiecare elev beneficia de 4 ore pe săptămână, gratuit, în timpul orelor de program. Având în vedere că acest regulament a fost stabilit, când s-a deschis bazinul de înot, de atunci și până astăzi, aproximativ doi ani, niciun elev nu a beneficiat de acest drept, pentru că orele stabilite erau în timpul cursurilor și nu le permitea programul. Având în vedere acest fapt, împreună cu colegii consilieri am stabilit un program care, până astăzi, în doar o săptămână, s-a dovedit a fi un real succes, având în vedere că deja peste 100 de copii au beneficiat gratuit de ore de înot”, a precizat Purcaru.

Social democratul a explicat că deși adversarii politici au încercat să politizeze acest subiect, aceștia nu au făcut decât să voteze împotriva copiilor din orașul Moreni.

„Vreau să spun rușine președintelui PER și consilierilor Partidului Ecologist Român, care au votat împotriva acestui proiect, adică împotriva copiilor din municipiul Moreni și care au încercat să trateze acest subiect din punct de vedere politic…domnule președinte, nu veți avea nimic de câtigat, din punct de vedere electoral, cu acest subiect!

AUTOR: F.S,