You are currently viewing Ambasadorul României în Spania, rechemat în țară de președintele Klaus Iohannis

Ambasadorul României în Spania, rechemat în țară de președintele Klaus Iohannis

George Gabriel Bologan a fost rechemat din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Spaniei, conform decretului semnat, marți, de preşedintele Klaus Iohannis.

George Gabriel Bologan a fost trimis ca ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Spaniei, cu reşedinţa la Madrid, pe 1 martie 2022.

În mandatul de ambasador al României în Spania, țară care a deținut în a doua jumătate a anului trecut și președinția Consiliului UE, au fost avansate și negocierile prin care guvernul spaniol a acceptat posibilitatea ca cetățenii români să poată dețină dublă cetățenie.

Decizia de rechemare a ambasadorului Bologan vine și în contextul în care actualul consilier prezidențial pentru politică externă și fost ministru de externe Bogdan Aurescu se pregătește să își preia mandatul de judecător la Curtea Internațională de Justiție.

La Cotroceni, Bologan ar urma să îi succeadă în funcție lui Bogdan Aurescu, care a câștigat un post de judecător la Curtea Internațională de Justiție.

Editor: I.F.A.