You are currently viewing Poliția din Ungaria a destructurat o grupare formată din 11 persoane despre care susține că pregătea o lovitură de stat

Poliția din Ungaria a destructurat o grupare formată din 11 persoane despre care susține că pregătea o lovitură de stat

Un grup care plănuia o preluare armată a puterii în Ungaria a fost destructurat de poliţia maghiară, după o operaţiune de amploare. Au fost reţinute 11 persoane, iar în timpul percheziţiilor au fost găsite arme Ak-47, arme cu gloanţe de cauciuc, precum şi arme cu aer comprimat, informează poliţia maghiară, citată de Hirado.hu.

În plus, au mai fost ridicate “documente” care neagă existența statului ungar, dar și unele la care organizația se referă ca la acte de identitate sau pașapoarte diplomatice.

Un număr de 150 de poliţişti au fost desfăşuraţi în zece locaţii pentru destructurarea grupului care plănuia o lovitură de stat în Ungaria, a anunţat, miercuri, Biroul Naţional de Investigaţii al Poliţiei. Potrivit sursei citate, 11 persoane au fost reţinute pentru că pregăteau o preluare armată a puterii în Ungaria.

Poliția arată că, în noiembrie, pe o rețea de video-sharing, a fost postat un videoclip în care mai multe persoane pretindeau că vor forma “Ungaria scită” și că vor înarma “o forță militară națională liberă”. Persoanele din clip au mai anunțat și că vor aresta foștii și actualii membri ai guvernului sau că vor aresta polițiști, dacă instituția se va opune loviturii de stat. Totuși, nu este clar de ce resurse dispuneau membrii grupării și nici dacă exista un plan concret în acest sens.

Editor: I.F.A.

Înapoi la site