You are currently viewing Peste 80 de elevi dâmbovițeni vor beneficia de învățământ dual

Peste 80 de elevi dâmbovițeni vor beneficia de învățământ dual

În ultimii ani s-a văzut tot mai clar nevoia formării de specialiști, în învățământul românesc. Ca răspuns la cererea mare de pe piață, primăria Târgoviște s-a implicat în dezvoltarea învățământului dual, la nivelul municipiului. Astfel, peste 80 de elevi vor beneficia de formare profesională și burse, pentru a învăța o meserie, urmând ca apoi să aibă posibilitatea de a-și găsi un job chiar în cadrul societăților care i-au instruit.

Am avut astăzi bucuria de a semna 2 contracte privind formarea profesională prin învățământul dual a unui număr de 82 de elevi.
Un prim contract, încheiat în baza parteneriatului dintre Primăria Municipiului Târgoviște, ASO CROMSTEEL S.A. și Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”, vizează formarea profesională a 26 de elevi în domeniul de pregătire profesională „MECANICĂ”, calificarea „operator la mașini cu comandă numerică” și formarea profesională a 26 de elevi, în domeniul de pregătire profesională „MECANICĂ”, calificarea „mecanic utilaje și instalații în industrie”.
Cel de-al doilea contract, încheiat în baza parteneriatului dintre Primăria Municipiului Târgoviște, SC NIMET SRL și Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”, vizează formarea profesională a 30 de elevi în domeniul de pregătire profesională „MECANICĂ”, calificarea „operator la mașini cu comandă numerică”.
Elevii vor beneficia de bursă lunară precum si de alte forme de sprijin material din partea companiilor amintite, urmănd să ia o opțiune serioasă în vederea angajării după absolvire”, anunță primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

AUTOR: F.S.