You are currently viewing Temperaturi de 30 de grade Celsius în Spania, în miezul iernii

Temperaturi de 30 de grade Celsius în Spania, în miezul iernii

Temperaturi care s-au apropiat de pragul de 30°C au fost înregistrate joi în Spania, țară afectată de un val de căldură extrem în plină lună ianuarie, potrivit agenţiei spaniole de meteorologie (AEMET), informează AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit AEMET, termometrele au indicat 29,5°C joi după-amiază în regiunea Valencia din estul ţării, 28,5°C în regiunea Murcia din sud-estul Spaniei şi 27,8°C în apropiere de Malaga, în sudul Andaluziei, potrivit Agerpres. 

Mai multe recorduri locale de temperatură pentru luna ianuarie au fost de altfel doborâte în întreaga ţară.

Temperaturile „au atins sau au depăşit 20°C°” în „aproape 400 de staţii” meteorologice din Spania, adică în aproape jumătate dintre ele, a subliniat pe reţeaua de socializare X purtătorul de cuvânt al AEMET, Ruben del Campo.

Conform agenţiei spaniole, valorile din termometre nu au scăzut sub pragul de 10°C în noaptea de miercuri spre joi în mica staţiune de schi Puerto de Navacerrada, situată în regiunea Madridului, la altitudinea de 1.900 de metri.

Este vorba despre o valoare termică „potrivită pentru jumătatea sau sfârşitul lunii iunie”, adică o temperatură „estivală”, a insistat Ruben del Campo, care a evocat „o anomalie”.

Editor: I.F.A.