You are currently viewing HARIBO dobândește titlul GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru cel mai mare mozaic de bomboane de gumă

HARIBO dobândește titlul GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru cel mai mare mozaic de bomboane de gumă

HARIBO, marca de bomboane gumate nr 1 din America, a primit titlul GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru cel mai mare mozaic de bomboane gumate.

Noul concurs este inspirat de creativitatea pe care HARIBO o primește de la fanii din întreaga lume: jucând, construind și proiectând cu formele distractive de gumă ale mărcii. 

Mozaicul măsoară 32,804 metri pătrați și este format din aproximativ 150.000 de urși Haribo, fiecare așezat manual, de către 300 de membri ai comunității Haribo, prietenii și familia acestora.

Pentru Grupul Haribo, care a fost deținut de aceeași familie germană timp de trei generații, producerea bomboanelor gumate este o afacere de succes: acum Haribo este cea mai mare marcă din lume (și nr. 1 în SUA) în categoria de aproape 70 de miliarde de dolari a produselor de cofetărie pe bază de zahăr.

Numele Haribo este derivat din primele două litere ale numelor și prenumelui fondatorului, Hans Riegel, și primele două litere ale orașului său natal, Bonn. Primele bomboane gumate în formă de urs, cunoscut sub numele de Dancing Bear, au fost produse în 1922.

Haribo are în prezent 16 fabrici globale și producția este robotizată în toate. O serie de mașini asistate de oameni produc tavă după tavă de bomboane gumate perfect formate în culorile aromate de roșu-zmeură, galben-lămâie, portocaliu-soare, alb-ananas și verde-căpșună (da, ați citit corect ultima culoare).

Pe pereții fabricilor se poate citi „Vor allem QUALITÄT” – calitatea întâia. Un miros dulce umple spațiile în fabrici, iar producția începe cu amestecul Haribo de zaharuri, gelatină și alte ingrediente – o rețetă care nu s-a schimbat de mai bine de 25 de ani. Duzele robotizate depun cantitatea potrivită în matricele în formă de urs făcute din amidon comestibil, creând foi de sute de gume lichide fierbinți.

Apoi, vehicule autonome mută stivele înalte de tăvi cu bomboane gumate într-o zonă anume a fabricii pentru a le permite să se „matureze” timp de un număr secret de zile – un alt secret al fabricii – pentru a obține textura lor perfectă și gumată – chewy.

Odată mature, bomboanele gumate proaspete cad din tăvile lor pe o bandă transportoare mare. Mai întâi, acestea vor fi supuse unei dezinfiltrări complete pentru a elimina orice urmă de material din matricea de amidon comestibil.

În cele din urmă, intră într-un tambur rotativ, în care sute de kilograme de ursuleți sunt stropiți cu ceară comestibilă și uleiuri pentru a împiedica lipirea lor.
Gumele se îndreaptă apoi spre sortarea mecanică, unde ursuleții deformați sau neregulați – mai puțin de 1% din producție – sunt dați la o parte.

HARIBO a inspirat momente de fericire copilărească pentru consumatori de peste 100 de ani, fie că mănâncă, împărtășesc sau – în multe cazuri – se joacă cu gumele noastre gustoase, distractive și colorate”, a declarat Seth Klugherz , Vicepreședinte de Marketing la HARIBO America. 

HARIBO și partenerii au construit mozaicul la Universitatea din Wisconsin-Parkside , în Kenosha, Wisconsin , orașul natal al primei unități de producție HARIBO din SUA. Lucrarea de artă a durat patru ore pentru a fi finalizată și a folosit tăvi acrilice personalizate de 12″x12″ încrustate cu designul imprimat pe care participanții l-au urmat ca vopsea după numere folosind gumele HARIBO. Această activitate nu numai că a scos în evidență latura creativă a participanților, dar a servit ca o experiență interactivă și distractivă care a prezentat misiunea HARIBO de a inspira fericirea copiilor prin dulcele sale cu gummi.

Editor: I.F.A.