You are currently viewing Marcel Ciolacu: Haideţi să terminăm cu prostia că vreodată Transilvania nu e pământ românesc

Marcel Ciolacu: Haideţi să terminăm cu prostia că vreodată Transilvania nu e pământ românesc

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, în cadrul Conferinţei Judeţene a PSD Satu Mare, că trebuie să se revină la o normalitate a discursului public referitor la faptul că Transilvania nu ar fi românesc. Atât România cât şi Ungaria sunt membre ale NATO şi Uniunii Europene şi au acorduri semnate pentru eternitate, spune Ciolacu care, de altfel, nu crede că acest subiect reîncălzit mai poate genera emoție.
Sunt ferm convins că o să apară breaking news-uri: «Ciolacu a ţinut cu românii de etnie maghiară. Unde? Tocmai la Satu Mare!» Sper să nu mai iasă breaking news-uri că am vândut Ardealul. Oameni buni, Transilvania e pământ românesc, facem parte din Uniunea Europeană şi Ungaria face parte din Uniunea Europeană. Suntem membri NATO şi noi şi Ungaria, avem acorduri semnate pentru eternitate de acum încolo.
Haideţi să terminăm cu prostia că vreodată Transilvania nu e pământ românesc. Nu se poate întâmpla acest lucru cum nu mai putem, după 35 de ani de democraţie, să reîncălzim această ciorbă doar ca să ne învrăjbim. Şi după două luni de campanie să uităm că ne-am căsătorit o româncă de etnie maghiară sau cu un român de etnie maghiară şi că avem copii împreună, că ne vedem dimineaţa la cafea şi la prânz, la serviciu şi că trăim împreună„, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că au trecut acele timpuri în care discursul despre Transilvania stârnea emoţii şi că viitorul în Europa arată altfel.

Editor: I.F.A.