You are currently viewing Ciucă: Nu există o decizie cu privire la comasarea alegerilor. Vom discuta în partid și în coaliţie

Ciucă: Nu există o decizie cu privire la comasarea alegerilor. Vom discuta în partid și în coaliţie

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că problema comasării alegerilor va fi discutată în partid şi în coaliţie, iar decizia nu va fi luată decât în beneficiul românilor.

„În primul rând, este o decizie pe care o vom discuta în partid şi în coaliţie. Nu vom lua niciodată decizii decât asumate, nu pe surse, iar decizia va fi în aşa fel încât să fie bine pentru cetăţenii României şi pentru democraţie„, a afirmat Ciucă, la sediul PNL, întrebat dacă este nevoie de comasarea alegerilor în acest an.

El a precizat că în şedinţa coaliţiei se va discuta despre iniţiativele legislative pentru noua sesiune parlamentară şi problemele guvernamentale, adăugând că vor fi analizate, „dacă este timp”, şi „celelalte chestiuni care nu sunt atât de presante”.

Întrebat în legătură cu varianta comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare, Ciucă a spus:

Tot ceea ce vom decide va fi cât se poate de asumat şi public. În acest moment, nu există o decizie luată„.

Partidul se va reuni în Birou Politic Naţional săptămâna aceasta, miercuri, ne vom întâlni cu grupurile parlamentare, vom analiza şi dezbate în partid„, a adăugat liderul PNL.

Despre îngrijorările la nivel european privind creşterea extremismului şi opţiunea de a comasa alegerile europarlamentare şi pe cele locale în vederea creşterii prezenţei la vot şi a scăderii şanselor partidelor extremiste, Nicolae Ciucă a afirmat că problema extremismului trebuie discutată la nivelul tuturor liderilor politici şi combătută.

Este o problemă care trebuie analizată la nivelul nostru, al tuturor liderilor politici, pentru că într-adevăr acest flagel al extremismului şi al suveranismului trebuie să fie analizat şi combătut, pentru că am văzut inclusiv în Germania reacţia societăţii civile faţă de creşterea extremismului. (…) Într-o societate democratică cu cât prezenţa la vot este mai mare cu atât validarea voinţei poporului este mai clară. De aceea, cred că este important, aşa cum am subliniat anterior, să facem în aşa fel încât deciziile pe care le luăm să fie în beneficiul democraţiei şi în beneficiul cetăţenilor. (…) După ce analizăm toate aceste ipoteze în partid şi în coaliţie vom comunica decizia„, a transmis Ciucă.

Editor: I.F.A.